Kerozo


Ga naar de inhoudsopgave

Sectionale poorten


Sectionale poorten

Plaatsen van kwalitatief hoogstaande residentiële en industriële sectionale poorten. Indien u kiest voor een sectionale poort, kiest u voor een maximale betrouwbaarheid gekoppeld aan een optimaal bedieningscomfort. De poort en de automatisatie zijn perfect op elkaar afgestemd.

Betrouwbaarheid en veiligheid: sectionaalpoorten openen verticaal naar boven tot een horizontale positie onder het plafond, zodat er een vrije ruimte komt die optimaal benut kan worden.

Hot rolsysteem is voorzien van nylon loopwielen die een geluidsarme werking moeten garanderen. De looprails worden zodanig gemonteerd dat er zo weinig mogelijk overgangen in zitten verwerkt.

Het poortblad: HOESCH PANEEL (galfan stalen panelen) of BREMET (vuurverzinkte stalen panelen).

Isolatie: polyurethaan 40mm dik, goed voor een warmte islolatie van 0,48 w/m2K.

Afdichting: beneden < rubber profiel in EPDM kwaliteit
Zijdelingse afdichtingen < rubber profiel in EPDM kwaliteit
Tussen de panelen < cellenrubber profiel
Boven < rubber profiel in EPDM kwaliteit

Beslag: 3 types
APO 80/80S/80HS
APO 100/100S/100H/100HS
APO 110S/110DS/120/120D/130/130D/140

Zijn alle drie samengesteld uit Sendzimir verzinkte looprails, vingerklembeveiligde scharnieren uit vuurverzinkt staal en kogelgelagerde nylon loopwielen en een verenpakket zorgen voor een soepele opwaartse en neerwaartse beweging van de poort. Het tweede type is enkel van toepassing voor residentieel gebruik en het derde type enkel voor industrieel gebruik.


Bediening:

handbediend: hier kan men kiezen tussen handgreep, voetsteun, trekkoord, schuifgrendel, slot met halve profielcilinder of handtakel. Elektrisch aangedreven: hier kan men kiezen voor een Marantec plafondautomaat of een asmotor.

De levertermijn is ongeveer een vier a vijf weken na een schriftelijke bevestiging.

De sectionale poorten zijn uitgerust met een speciale valbeveiligingen, die voorkomen dat het poortblad naar beneden valt bij een veer- of kabelbreuk. Een ingewerkte kabelbeveiliging, zijdelingse knelbeveiliging en afgeschermde loopwielen zorgen voor een optimale bescherming.
Sectionale poorten zijn zeer gebruiksvriendelijk omdat er gebruik gemaakt word van een uitgeballenceerd torsievenpakket uniek berekend voor elke poort. Door te kiezen voor automatisatie kan u de poort bedienen vanuit uw comfortabele zetel.


Beweging:

de poort wordt volledig uitgebalanceerd door middel van op maat gemaakte verzinkte of poerdergecoate torsieven. Deze worden berekend op het gewicht en de hoogte van het poortblad. De torsieven garanderen een min levensduur van 25.000 cycli, één cycli is gelijk aan één opwaartse en neerwaartse beweging van het poortblad, op aanvraag kan de levensduur verhoogd worden tot 100.000 cycli. Op elke torsieveer wordt een veerbreukbeveiliging gemonteerd die voorkomt dat het poortblad valt indien er zich een veerbreuk voordoet. De balanceringsas is volledig verzinkt en wordt in zijn geheel of in twee delen gemonteerd op kogellagers. Aan de uiteinden worden kabeltrommels gemonteerd, waarop zich een soepele meerdradige staalkabel met touwkern oprolt. De kabel heeft een minimum breuksterkte van zes keer het gewicht van het poortblad. De kabels zijn zodanig verlengd, dat bij gesloten stand van de poort ongeveer nog twee vrije slagen rond de trommel zijn gewikkeld. Afhankelijk van het railtype kan de veer zowel vooraan als achteraan gemonteerd worden. De scharnieren tussen de panelen worden geplaatst op verticale verstevingingsprofielen. Deze profielen vangen de verticale krachten op die ontstaan bij het openen en sluiten, zodat de statische en dynamische belastingen op de constructie worden afgevoerd. Voor een soepele opwaartse en neerwaartse beweging van het poortblad wordt gebruik gemaakt van gelagerde nylon loopwielen op stalen verzinkte assen. Deze bewegen zich vrij in speciaal hiervoor voorziene loopwielhouders en zijn tevens verstelbaar.

Energiebesparend:

De afdichtingen van de poort worden gewaarborgd door uit EPDM vervaardigde rubberen afdichtingsprofielen. Deze bevinden zich op de topsectie, op de verticale hoekkozijnen over de lengte van de volledige daghoogte en onderaan de bodemsectie. Tussen iedere sectie over de gehele breedte is een cellenrubber voorzien. Zo worden alle koudebruggen opgeheven en dit zorgt voor een goede afsluiting. Dit alles, in combinatie met de panelen die een zeer goede warmtecoefficient hebben, zorgt ervoor dat er weinig warmte verloren gaat en de energie kosten gedrukt worden. Niet alleen voor uw geldbeugel maar ook voor het milieu.

Kleuren:

In optie zijn alle kleuren verkrijgbaar, men kan kiezen uit een uitgebreid kleurenpallet dat alle Ral, NCS, metallic, parelmoer en structuurlakken omvat. De oppervlakte wordt eerst geschuurd, dan ontvet, behandeld met een grondlak om vervolgens afgelakt te worden.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu